Earnieland, de Robin Hood van de e-commerce!

-

Eindelijk, hij is er! 


We hebben iets nieuws bij Earnieland. Je ziet het goed, een blog! In deze eerste blogpost zullen we uitleggen hoe het allemaal begon en hoe onze eekhoorn Earnie geboren is, Waar de naam Earnieland vandaan komt en hoe het nu eigenlijk allemaal werkt. Hoe het komt dat we je korting terug overschrijven naar je bankrekening en wat we er mee willen bereiken. Laat ik eerst beginnen met hoe Earnieland van een idee naar echte onderneming groeide.The very beginning...


Op een dag liepen Steven, Bert en Jennis door een bos. Ze waren aan het broeden op een idee om een online shopping center te lanceren waar het leuk was om te shoppen bij honderden verschillende webshops zoals Ici Paris XL, Mediamarkt, bol, enz... Die dag zagen ze langs de weg bij een boom een eekhoorn eikeltjes verzamelen. Onmiddellijk kwam het idee naar boven om iets te sparen terwijl je online shopte. Dat bleek een ingenieus idee dat later nog verder ontwikkeld werd. “Wat als we nu eens een online klantenkaart maken waar je EarniePunten kan mee sparen door te shoppen via Earnieland en door vrienden uit te nodigen? BAM, iedereen was direct enthousiast.


Samen begonnen ze bloed, zweet en tranen in dit project te stoppen. En uiteindelijk na maanden zwoegen werd Earnieland in februari 2014 gelanceerd in België.


Van waar komt de naam Earnieland nu eigenlijk? Wel, eerst wat randinfo:

Google verdient elke dag € 150 miljoen door jullie klikgedrag via advertenties en commissies per sale. Surft iemand naar Google om wat window-shopping te doen bij Booking, Sunjets, Neckermann of Expedia, dan liggen er telkens cookies op die computer. Surft die persoon een week later rechtstreeks naar Expedia om er een reis te boeken van € 2.000, dan krijgt Google een commissie van ongeveer 100 euro.


Het verschil tussen Google en Earnieland is dat wij tot 75% van onze commissie delen met jou.

Om een voorbeeld te geven:


    ● Jij koopt via Earnieland op Coolblue een nieuwe stofzuiger van 100 Euro (exclusief btw en verzendingskosten).

    ● Earnieland krijgt 8% (8 euro) commissie op jouw aankoop.

    ● Onmiddellijk krijg je daar de helft van terug. Je Extra Korting is 4 euro.

    ● Verhoogt je Extra Korting met 20% door een PowerUp?! Dan krijg je al 4,8 euro EarnieKorting.

    ● Verhoogt je Extra Korting met 30% door EarniePunten, dan krijg je al 6 euro EarnieKorting.


▶︎ 6 van de 8 euro kan terug naar jou vloeien. Remember de reis van hierboven? Die zou je al snel 50 tot 75 euro EarnieKorting opleveren, had je doorgeklikt via Earnieland Expedia.


Ter Info:

Extra Korting = 50% van de commissie van Earnieland

EarnieKorting = Extra Korting + PowerUp en/of EarniePunten (tot 75% van de commissie van Earnieland) 

Hoe meer iedereen aankoopt via Earnieland, hoe hoger de commissie wordt en dus ook je EarnieKorting.


Op die manier willen wij de Robin Hood van de e-commerce zijn.

Eerder verscheen er hierover een artikel in Trends die je hier nog eens kan nalezen.


Als de aankoop helemaal rond is (lees: als de retourrecht periode verstreken is of als de periode om klachten in te dienen bij die shop voorbij is), dan verandert de status van je aankoop in je Earnieland account van “in behandeling” naar “goedgekeurd” en zal Earnieland dat bedrag de volgende maand naar je bankrekening overschrijven.


Feitelijk is dat allemaal heel erg simpel uit te leggen. Als je online shopt via Earnieland, dan krijg je jouw korting cash teruggestort op jouw rekening rond de 15de van de maand. Dus de slimme online shoppers verdienen er eigenlijk iets mee. Wat is verdienen in het Engels ook al weer? Inderdaad! To EARN!


Nu weet je al wat meer over de missie van Earnieland: De Robin Hood van de e-commerce worden.

Vanaf nu komt er geregeld een blogpost waar we steeds iets leuks en interessant zullen vertellen over Earnieland, de partnershops, de medewerkers en hoe alles in zijn werk gaat. Vergeet niet dat onze drie vrienden de oprichters van Earnieland zijn, maar wij samen, als Online Shopping Community het verhaal van Earnieland verder schrijven.


Happy Online Shopping :)